“A Felvidék ahol élünk.”
Vetítéssel egybekötött elöadás.

Az elöadást mint rendhagyó órát kell elképzelni, fö hangsúly itt most a kultúráé, a történelemé és az irodalomé, de azért itt is érintjük a természet- illetve a környezetvédelem kérdéseit. Úgy barangoljuk be a Felvidéket Királyhelmectöl Pozsonyyig, hogy közben megemlítjük természeti értékeinket, tanösvényeinket, esetenként a barlangkutatást, mindez történik könnyed, olykor humorral, anekdótákkal egybekötött elöadásmódban tolmácsolva és sok érdekes fotóval füszerezve.

Így itt a régészeti-történelmi-irodalmi ismeretek mellett földrajzi-biológiai hivatkozások szintén részei az elöadásnak, így együttesen egy összellemi elöadás részesei lehetünk és remélhetöen az elöadás végére más szemmel tekintünk szükebb és tágabb értelemben értelmezett otthonunkra és a bennünket körülvevö világra.

Elöadó: Benedek László fotómüvész, barlangkutató, a Gömöri Fotóklub elnöke, a Magyar Kultúra lovagja.

Az Ember és természet.
Vetítéssel egybekötött elöadás.

Ezt az elöadást szintén mint egy rendhagyó órát kell elképzelni, fö témája a természetvédelem, a természeti értékeink, tanösvényeink bemutatása, barlangkutatás, mindez könnyed, olykor humorral, anekdotákkal és sok-sok különleges fotóval füszerezve.

Ez az elöadás bejárta a Kárpát medencét, kérték iskolák, egyesületek, táborok, egyetemek, a Felvidéken kívül sikerrel mutattuk be Erdélyben, a Vajdaságban, Berlinben a Magyar Nagykövetségen és még Pekingben is.

Elöadó: Benedek László fotómüvész, barlangkutató, a Gömöri Fotóklub elnöke, a Magyar Kultúra lovagja.

A diákelöadások menete a következö:

2 részes a program. Az elsö részben (45 perc) vetítéssel egybekötött elöadás zajlik. A második rész címe: kérdezz-felelek. Legalább 3 kérdés jut egy diákra.
Itt igazi mühelymunkáról van szó gondolkodásfejlesztéssel, de a cél emellett az önbizalom fejlesztése, önismeret és személyiségfejlesztés is.

Az elöadás kérhetö:
a kultúra napjára, nemzeti ünnepeink valamelyikére (március 15., október 6., október 23.)

Idötartam: 90 perc (2×40 perc, rövid szünettel)

Technikai igények:
beállás 15-20 perc,
vetítésre alkalmas falfelület,
elsötétíthetö terem.

Shopping Basket