Fénnyel és szívvel írva kiállítás

Szeptember 17-én kiállítást szerveztünk a komáromi Egressy Béni VMK-ba. A kiállítás neve: Fénnyel és szívvel írva. A fő témája a Benedek László fotóművész által készített képek és történetének elmesélése, amelyre előre kellett bejelentkezni. A kiállítást október 14-én Búcsba, illetve november 15-én Karvába is megrendezésre került. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a magyar kormány támogatásával és segítségével valósulhatott meg.

A kiállításon Benedek László 50 fényképe révén betekintést nyerhettek a látogatók a veszélyes barlangok mélyére. A felvidéki tájak szépségeinek megcsodálása után Erdély rejtelmeit is megtekinthették az érdeklődők.

Benedek László mindig is felhívta a figyelmet arra, hogy: „Ha egy kevés veleszületett adottsággal rendelkezve, fényképezőgéppel a kezünkben megörökítünk egy általunk megfelelőnek vélt pillanatot, és kellő alázattal bemutatva ezzel örömöt, élményt tudunk nyújtani másoknak, akkor értelme van annak, amit csinálunk.” Egy szót sem ejtett arról, hogy nyolc éven át őt tartották a világ legjobb barlang- és természetfotósának, mert előbb Barcelonában, majd Budapesten is megnyerte a Barlangkutató Világszövetség fotóversenyét.

A kiállításunknak a fő célja az volt, hogy még jobban megismerhessék a világ szépségeit. A fotóklub célja az, hogy minél több érdeklődővel felvegye a kapcsolatot, aki érdeklődik a fotózás iránt. A fotózás szeretetét és fontossága miatt több külföldi fotóklubbal felvesszük a kapcsolatot és több hazai magyar iskolában is megismerkednek a gyerekek a fotózással és hogy mennyire elengedhetetlen a természetvédelem. Benedek László a búcsi Katona Mihály Alapiskolában és a karvai Kereskedelmi Szolgáltatóipari és Vidékfejlesztési Szakközépiskolában folyamatosan előad. Fontos számára, hogy a jövő nemzedékének átadja a fotózás iránti szeretetét és tudását.

https://ma7.sk/tajaink/fennyel-es-szivvel-irva-benedek-laszlo-fotomuvesz-kiallitasa-komaromban?fbclid=IwAR1-yHup8afuJyJMp9mH24nV_EzKHduOg08q0yImFgXq7hzNKv-SSrRBa_4