Ha programjaink által csak egy kis örömöt csalunk az emberek szívébe,
ha csak egy kis időre is, de mosolyogni látjuk őket,
már megérte az amit szívvel-lélekkel csinálunk.

Fontosnak tartjuk, hogy ott, ahol baj van, ha tudunk segítsünk. Így segítettünk a székelyföldi, illetve a hazai árvízkárosultaknak, a kassai Thália Színháznak a fennállásának a 40. évfordulóján, 2012 májusában Rimaszombatban gálamüsort szerveztünk és a teljes bevételt felajánlottuk a krasznahorkai vár felújítására, a kelet-szlovákiai Szentmárián a helyi könyvtárat ajándékoztuk meg több mint száz könyvvel, majd ugyanezt megtettük a szülöfalunkban Balogtamásiban is, ahol ezáltal újraindulhatott a sok éve bezárt könyvtár. Segítettünk adománygyüjtéssel a beteg gyermekek gyógyulását segítö Kantha Dóra Alapítványt, illetve más, betegeken segíteni akaró adománygyüjtö kezdeményezést.
Tíz galériát hoztunk létre öneröböl. Megálmodtunk és szintén öneröböl megvalósítottuk a VILÁGUNK c. elöször országos, majd nemzetközi fotópályázatot. Késöbb a díjnyertes fotókból összeállított kiállítással jártuk a Felvidéket, illetve a Kárpát-medence magyar iskoláit, könyvtárait, településeit.

Az elsö élménynap Beretkén elnevezésü jótékonysági kezdeményezésünket a Tompa Mihály Országos Verseny gyözteseinek ajánlottuk fel, a seregszemle immár több évtizede Rimaszombatban várja és ad otthont a szép magyar szó hirdetöinek, legyen az vers vagy próza. Az élménynapokra magával hozhatja az egész osztályát, akiket számos meglepetéssel várunk. Rimaszombat után Bécsben szereztünk örömöt az ottani, az Ausztriai Magyar Pedagógusok Szervezete által szervezett mesemondó- és szavalóverseny gyözteseinek. Ezután következett Budapest, ahol a Tekergö Meseösvény által meghírdetett meseiró pályázat gyöztese látogathatott el Beretkére.
2014-ben hívtuk életre a Mesemondó kerestetik elnevezésü kezdeményezésünket. A mesemondó jelöltek képzését teljesen ingyenesen, önkéntes tevékenységként végezzük. Ugyanilyen önkéntes alapon járunk programjainkkal nyugdíjas otthonokba és klubbokba, hogy mosolyt csaljunk mindenkinek az arcára.

Kérjük, hogy támogassák szervezetünk müködését és fejlesztését.
Adományaikat folyamatosan várjuk az alábbi számlaszámon:

IBAN: SK84 5200 0000 0000 1006 5107
BIC/SWIFT: OTPVSKBX
Számlatulajdonos: Pre kultúru v Gemeri a mimo Gemera

Köszönjük!

Shopping Basket